Westwijk

Westwijk

In deze groene en ruim opgezette wijk is het goed wonen! Er is een breed aanbod aan huurwoningen maar ook aan koopwoningen, er staan naast veel appartementen ook eengezinswoningen.

De Westwijk staat bekend om de vele nationaliteiten die naast elkaar wonen. Er zijn 4 basisscholen en 3 middelbare scholen, kinderen kunnen dus lopend of op de fiets naar school. Naast dat er in de wijk veel groen, speelplekken en zelfs een dierenweide te vinden zijn, ligt de Westwijk aan de rand van een prachtig buitengebied gelegen rond de Krabbeplas. De natuur net om de hoek!

Het winkelcentrum Plein West met de daarnaast gelegen Dirk de Derdelaan is van alle winkelgemakken voorzien. Naast 4 grote supermarkten zijn hier ook allerlei andere winkels te vinden. Verbindingen van het openbaar vervoer zijn uitstekend, zo rijdt er een bus en heeft de Westwijk een eigen metro station.

Indische Buurt

De Indische Buurt ligt aan de rand van de Westwijk tegen het Centrum aan en is van oudsher een stukje Vlaardingen dat aanvoelt als een dorp. De binnenstad ligt op loopafstand, maar er is ook een winkelstrip aan de Billitonlaan voor de kleine boodschappen. In de Indische Buurt staan zowel huur- als koopwoningen. Er lopen prachtige singels en er is een aantrekkelijke buurtspeelplek waar de jeugd zich prima kan vermaken. Scholen liggen net buiten de buurt in het Centrum of in de Westwijk. Met de auto ben je binnen 5 minuten op de snelweg A20.

Projecten