Nieuws

Nieuws

 • Minister en staatssecretaris fietsend door Vlaardingse Rivierzone

  25 mei 2023 rivierzone klein

  Op maandag 22 mei brachten minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van I&W (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) een werkbezoek aan de Rivierzone in Vlaardingen.

  Eind 2022 werd duidelijk dat het Rijk een bedrag van 27,2 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van de Rivierzone. De gemeente Vlaardingen wil de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en van de Rivierzone een aantrekkelijk gebied maken om te wonen, werken, leren en te recreëren. Samen met ontwikkelaars en initiatiefnemers werkt de gemeente Vlaardingen aan deze gebiedsontwikkeling.

 • Het museumkwartier gaat er nu echt komen

  25 mei 2023 MUSEUMKWARTIER VLAARDINGEN LR (21 VAN 27) klein

  Start ontwikkeling 82 nieuwe woningen en 50 appartementen

  Het bestemmingsplan en wijzigingsplan zijn onherroepelijk en de ontwikkeling van het Museumkwartier, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Rivierzone, kan nu echt van start. Op 16 mei 2023, daags na de 750e verjaardag van de stad, is dit feestelijk gevierd. Tal van ‘Vlaardingen750’ vlaggen hangen nog aan de gevels van de nog te transformeren panden aan de kades. Een ode aan Vlaardingen én de rijke historie van deze plek, waar de laatste 200 jaar de haring- en zouthandel van Kwakkelstein en Wamelo & van der Drift het straatbeeld hebben bepaald.

 • Zuidbuurt

  13 april 2023

  In de Zuidbuurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

  De gemeente Vlaardingen heeft samen met Waterweg Wonen, na een zorgvuldig selectietraject, een ontwikkelpartner gekozen. De keuze is gevallen op ERA Contour. Samen maken we een plan om de Zuidbuurt in de Westwijk aan te pakken.

 • Vlaardingen zet in op versnelling realisatie Rivierzone

  29 maart 2023

  College besluit tot aanvraag rijksbijdragen

  Het college van B&W heeft 13 september besloten om twee aanvragen in te dienen bij het Rijk voor de ontwikkeling van de Rivierzone. Een aanvraag van € 5,9 miljoen voor de zogenaamde Woningbouwimpuls (WBI) en een aanvraag van € 21,3 miljoen voor de Regeling Versnellingsgelden Infrastructuur 2022.

 • Eerste hulp bij energiebesparing!

  Gratis energiebesparende producten of advies voor huiseigenaren ter waarde van € 70,-

  Wilt u ook besparen op uw energierekening? De gemeente Vlaardingen helpt u dit jaar bij het energie besparen in uw woning. In samenwerking met de WoonWijzerWinkel, geven we huiseigenaren een bedrag van € 70,- cadeau waarmee een start kan worden gemaakt met energiebesparing en duurzaam wonen. Doet u ook mee?

 • Verslag Digitale Dialogen – participatie Woonvisie

  10 februari 2022

  Dit voorjaar (2021) gingen we met inwoners en organisaties tijdens vier sessies in gesprek over de toekomst van wonen in Vlaardingen.

 • Starterslening verruimd

  03 februari 2023 Nieuws icoon

  Is uw inkomen te laag om een eerste woning te kopen en bent u niet ouder dan 35 jaar? Dan kunt u een starterslening aanvragen. Hiermee vult u uw hypotheek aan zodat u toch een woning kunt kopen. De gemeente heeft de mogelijkheden tot het aangaan van een starterslening verruimd.

 • Tijdelijke woningen District U oplossing voor hoge druk op woningmarkt in Vlaardingen

  10 februari 2022

  Vanmiddag heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen ingestemd met de komst van 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De ontwerp omgevingsvergunning hiervoor wordt ter visie gelegd. Ieder die dit wil, kan hierop voor een periode van zes weken reactie geven. De woningen bieden een oplossing voor een groot tekort in de regio. De voornaamste doelgroepen zijn studenten, jongeren en starters. Zo’n 20 tot maximaal 30 woningen zijn beschikbaar voor begeleid wonen.

 • Circulaire Woningen in de Nieuwe Vogelbuurt

  05 oktober 2020 Nieuws icoon

  De verkoop van woningen in De Nieuwe Vogelbuurt in VlaardingenHoly gaat hard. Fase 2 is inmiddels afgerond. Fase 3 is gestart. Bijzondere aan het project Zangvogel is, dat de eerste stappen gezet zijn naar volledig circulaire woningen om zo bij te dragen aan een groene en gezondere stad.