Nieuws

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws!

 • In de Zuidbuurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw

  13 april 2023

  De gemeente Vlaardingen heeft samen met Waterweg Wonen, na een zorgvuldig selectietraject, een ontwikkelpartner gekozen. De keuze is gevallen op ERA Contour. Samen maken we een plan om de Zuidbuurt in de Westwijk aan te pakken.

 • 1e paal zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen geslagen

  12 april 2023

  Op woensdag 29 maart is de bouw van het project Zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen officieel van start gegaan. Om dit moment te vieren sloegen Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen en Milko de Hart, vastgoedmanager bij Korian Nederland de eerste paal. Bouwonderneming Stout realiseert het project in opdracht van AIG Care & Living. Rosorum is gelegen op Park Vijfsluizen, het voormalige sportcomplex van Shell.

 • Brainstormsessie hoogwateroplossing KW-haven en Buitenhaven 27 maart 2023

  04 april 2023

  Afgelopen jaar is het schetsontwerp voor de hoogwateroplossing voor de Koningin Wilhelminahaven (KW-haven) en Buitenhaven tot stand gekomen. Op 27 maart vond er in Partycentrum 't Prikkewater een brainstormsessie plaats in het kader van de volgende stap: het uitwerken van de inrichting van de openbare ruimte met bijbehorend beeldkwaliteitsplan.

 • Timpaan en Ouwehand Bouw winnen met Fortunapark tender 235 woningen in een bijzonder groene wijk

  06 april 2023

  Het team bestaande uit gebiedsontwikkelaar Timpaan, Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen, landschapsarchitect ZUS, FARO en JULI (betrokken architecten), Merosch (duurzaamheidsadviseur), AW Groep (civiele engineering) en Interegion Groep (tendermanagement) heeft de tender gewonnen die de Gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie aan de Marathonweg-Noord in Vlaardingen.

 • Samen werken aan vernieuwing Zuidbuurt

  29 maart 2023

  De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen hebben na een zorgvuldig selectietraject een ontwikkelpartner geselecteerd voor de haalbaarheid van de herstructureringsopgave van de Zuidbuurt in de Westwijk. De keuze is gevallen op TBI-onderneming ERA Contour.

 • Wethouders verwelkomen eerste bewoner van Fairland Studios Vlaardingen

  11 oktober 2022

  Op maandag 10 oktober heeft de eerste bewoner zijn intrek genomen in een van de tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De studio’s, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters, leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. Binnenkort zijn alle 318 woningen van het project Fairland Studios bewoond.

 • Hoogwateraanpak voor de Koningin Wilhelminahaven en Buitenhaven

  06 april 2023

  Droge voeten van belang voor toekomst Rivierzone

  In de KW-haven en Buitenhaven is een variatie aan oplossingen mogelijk om het gebied te beschermen tegen hoogwater. Vandaag werden inwoners en ondernemers in het gebied bijgepraat over de meest kansrijke opties: een combinatie van vaste elementen, zoals trappen en een muur, en tijdelijke elementen, zoals afsluitbare onderbrekingen van de waterkering.

 • Vlaardingen zet in op versnelling realisatie Rivierzone

  29 maart 2023

  College besluit tot aanvraag rijksbijdragen

  Het college van B&W heeft 13 september besloten om twee aanvragen in te dienen bij het Rijk voor de ontwikkeling van de Rivierzone. Een aanvraag van € 5,9 miljoen voor de zogenaamde Woningbouwimpuls (WBI) en een aanvraag van € 21,3 miljoen voor de Regeling Versnellingsgelden Infrastructuur 2022.

 • In Vlaardingen is officieel de bouw gestart van De Zangvogel fase 2

  06 april 2023

  Op dinsdag 28 september 2021 is officieel de bouw gestart van fase 2 van nieuwbouwproject De Zangvogel, onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Vlaardingen. Waterweg Wonen en Dura Vermeer ontwikkelen in De Nieuwe Vogelbuurt tot 2024 een gerevitaliseerde, gevarieerde en veilige gezinswijk met circa 500 eengezinswoningen. Ivana Somers (wethouder gemeente Vlaardingen), Marieke Kolsteeg (directie Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (directie Dura Vermeer) gaven live vanuit de bouwplaats in Vlaardingen het startsein voor de bouw.

 • Eerste hulp bij energiebesparing!

  Gratis energiebesparende producten of advies voor huiseigenaren ter waarde van € 70,-

  Wilt u ook besparen op uw energierekening? De gemeente Vlaardingen helpt u dit jaar bij het energie besparen in uw woning. In samenwerking met de WoonWijzerWinkel, geven we huiseigenaren een bedrag van € 70,- cadeau waarmee een start kan worden gemaakt met energiebesparing en duurzaam wonen. Doet u ook mee?

Meer nieuwsberichten