Huren in Holy, voor altijd

Het woonverhaal van Tineke en Ella

Op een zonnige nazomerdag namen Tineke Lieverst en Ella van Zetten ons mee op een ‘roadtrip’ door Holy.

We mochten niet alleen hun mooie tuin bewonderen, ook lieten ze ons genieten van de groene omgeving en deelden hun bijzondere ervaringen vanuit de jaren dat ze hier een sociale huurwoning bewonen.

“Het is niet altijd makkelijk geweest. Als twee eigenzinnige vrouwen voelden we ons hier soms best een vreemde eend in de bijt. En terwijl wij hier al jaren wonen, wisselen andere huizen, het is huur, geregeld van bewoners. Dat maakt dat je lang niet altijd iedereen persoonlijk meer kent of mensen die jou niet kennen wellicht snel een oordeel klaar hebben. Dat is jammer. Ergens wonen is ook verbinding hebben en houden met de buurt en je buren. Maar al met al is het hier echt fantastisch wonen, begrijp ons niet verkeerd!

We houden van deze buurt. We houden van dit huis en we van onze tuin. We zullen niet zeggen dat we het altijd makkelijk hebben gehad, maar de liefde voor dit huis op deze plek verdwijnt nooit. In Vlaardingen wordt ook vrij veel nieuw gebouwd. Maar waarom zou je dat willen? Wij wonen hier in ons eigen paradijsje. We hoeven niet zo nodig iets te kopen, groter, meer of beter na te jagen. Dit is het voor ons. We lopen hier zo de natuur in en hebben onze eigen oase gecreërd in de achtertuin. Wat dan 'Vlaardings Wonen' is? Dat niet zo zeer een huis. Maar een thuis. Dat je een plek in Vlaardingen hebt gevonden waarvan je denkt: Ik zit hier goed, deze past plek bij mij. Bij sommige mensen is dat maar voor even en als ze dan een relatie krijgen, kinderen of een andere baan, gaan ze op zoek naar iets anders. Ook goed dat die mogelijkheid er is. Een stad moet daar ook in voorzien, anders trekken mensen weg. Maar wij niet. Deze huurwoning is en blijft onze stek.”

Bekijk op onderstaande video het volledige woonverhaal van Tineke en Ella.