Nieuws

 • In Vlaardingen is officieel de bouw gestart van De Zangvogel fase 2

  10 februari 2022

  Op dinsdag 28 september 2021 is officieel de bouw gestart van fase 2 van nieuwbouwproject De Zangvogel, onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Vlaardingen. Waterweg Wonen en Dura Vermeer ontwikkelen in De Nieuwe Vogelbuurt tot 2024 een gerevitaliseerde, gevarieerde en veilige gezinswijk met circa 500 eengezinswoningen. Ivana Somers (wethouder gemeente Vlaardingen), Marieke Kolsteeg (directie Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (directie Dura Vermeer) gaven live vanuit de bouwplaats in Vlaardingen het startsein voor de bouw.

 • Verslag Digitale Dialogen – participatie Woonvisie

  10 februari 2022

  Dit voorjaar (2021) gingen we met inwoners en organisaties tijdens vier sessies in gesprek over de toekomst van wonen in Vlaardingen.

 • Tijdelijke woningen District U oplossing voor hoge druk op woningmarkt in Vlaardingen

  10 februari 2022

  Vanmiddag heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen ingestemd met de komst van 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De ontwerp omgevingsvergunning hiervoor wordt ter visie gelegd. Ieder die dit wil, kan hierop voor een periode van zes weken reactie geven. De woningen bieden een oplossing voor een groot tekort in de regio. De voornaamste doelgroepen zijn studenten, jongeren en starters. Zo’n 20 tot maximaal 30 woningen zijn beschikbaar voor begeleid wonen.

 • Starterslening verruimd

  10 februari 2022

  Is uw inkomen te laag om een eerste woning te kopen en bent u niet ouder dan 35 jaar? Dan kunt u een starterslening aanvragen. Hiermee vult u uw hypotheek aan zodat u toch een woning kunt kopen. De gemeente heeft de mogelijkheden tot het aangaan van een starterslening verruimd.