De projecten

Rivierzone

 • Programma ontwikkeling Rivierzone

  Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. Op verschillende locaties in de Rivierzone worden woningen en voorzieningen gerealiseerd in de karakteristieke omgeving van de haringstad, de haven en de binnenstad. Wonen, werken en recreëren komen samen, met een snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. In totaal worden 2450-3100 nieuwe woningen gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoogstedelijke bouw en groen.

 • District U

  De herontwikkeling van het voormalig Unilever-terrein biedt de kans om een nieuws stadsdeel te ontwikkelen waar wonen, werken en recreëren samenkomen en elkaar versterken en om de functies van de stad dichter naar de rivier te brengen. Zo ontstaat District U: een stoer, dynamische wijk op de overgang van stad, park en haven. Met prettige openbare ruimte en autovrije verblijfsruimte, en een serie van stoere, maar kleinschalige stadsblokken.

 • New Haven: Maasboulevard/ Westhavenkade (locatie Pietersen)

  Langs de Westhavenkade en op de Maasboulevard worden koop- en huurappartementen ontwikkeld. De toekomstige bewoners krijgen uitzicht op de rivier of de kades en wonen straks vlakbij metrostation Vlaardingen Centrum. De ontwikkeling zorgt voor een aantrekkelijk en robuust gebied, met ook uitdagingen zoals industriegeluid en periodiek hoogwater. Hiervoor worden compenserende maatregelen getroffen. De woningen worden ontwikkeld door BEMOG.

 • Eiland van Speyk

  Op het Eiland van Speyk, het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven, komen circa 550 tot 600 nieuwe woningen voornamelijk appartementen. De toekomstige woningen komen in gebied tussen de Waterleidingstraat, de Oosthavenkade en de rivier. Gelegen aan de Nieuwe Maas, dichtbij het centrum en de metrohalte. Op het eiland van Speyk komen enkele publieke voorzieningen, werkruimten, horeca en (gebouwd) parkeren. De oude pakhuizen, de havendynamiek en de vergezichten maken het Eiland van Speyk tot een sfeervolle en stoere plek aan het water. Maar ook met uitdagingen zoals industriegeluid en periodiek hoogwater, waarvoor compenserende maatregelen worden getroffen. Bij het daadwerkelijke ontwerp van de woningen en omgeving (architectonisch ontwerp) zal de omgeving betrokken worden. De woningen worden ontwikkeld door het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV).

 • Park Vijfsluizen

  Aan de oostkant van Vlaardingen ligt een verrassend gebied, vol bomen en weelderig groen: Park Vijfsluizen. Dit terrein was jarenlang in gebruik als sportpark van Shell. Nu ontwikkelt Heijmans het tot een duurzame, autoluwe woonwijk. Met 400 duurzame, toekomstbestendige woningen en appartementen in het groen en volop ruimte om buiten te spelen en ontspannen.