De projecten

De projecten

Hier laten wij u graag zien waar we op dit moment aan werken. Een woonstad voor iedereen, betekent ook dat we voor elk wat wils bieden. We bouwen nieuwe woningen, slopen, herstructureren én werken met regionale partners aan de toekomst van wonen.

 • Appartementen Hoogvliet

  Supermarktketen Hoogvliet bouwt aan een nieuwe supermarkt aan de Parallelweg met 39 sociale huurappartementen erboven. De nieuwe moderne huurappartementen worden ontwikkeld in samenwerking met woningcorporatie Waterweg Wonen. De te realiseren appartementen worden Nul-op-de-meter (NOM) woningen.

 • Floris de Vijfdelaan Noord (Floris de Vijfdeplein)

  Op de plaats van het gesloopte winkelblok zal Waterweg Wonen 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen realiseren. Aannemer Plegt-Vos zal het project bouwen. De 14 koopwoningen zijn inmiddels verkocht. De huurwoningen worden eind 2021 via Woonnet Rijnmond aangeboden.

 • BPD-locatie (in voorbereiding)

  De gemeente Vlaardingen en Bouwfonds Property Development (BPD) onderzoeken de mogelijkheden voor de herontwikkeling van het Museumkwartier. Het plan omvat de historische en zwaar verwaarloosde panden aan de Westhavenkade en Vetteoordskade.

 • De Heemtuinen (Frank van Borselenstraat)

  De ontwikkelcombinatie Timpaan en Heembouw bouwt 179 woningen aan de Frank van Borselenstraat. In januari 2021 hebben de partijen hierover met de gemeente een overeenkomst gesloten na het winnen van de aanbesteding in december 2020. De 179 woningen worden gebouwd op het terrein waar de inmiddels gesloopte wooncomplexen De Valkenhof stonden. Ook staan daar nu nog twee sporthallen, die later dit jaar worden gesloopt.

 • De nieuwe Vogelbuurt: Zangvogel

  In De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy worden de komende jaren nog diverse eengezinswoningen gebouwd, zoals op de locatie De Zangvogel. De nieuwe woningen zijn comfortabel, compleet en ruim met woonoppervlaktes van 116 m2 tot 134 m2. Elke woning is inclusief luxe keuken, badkamer en toilet. En dankzij slimme installaties zijn de woningen gasloos en energieneutraal.

 • District U

  Eind 2019 verliet Unilever na zestig jaar haar geboortegrond Vlaardingen. Een verlies voor de lokale werkgelegenheid en economie, maar tegelijkertijd een geweldige kans om een nieuws stadsdeel te ontwikkelen waar wonen, werken en recreëren samenkomen en elkaar versterken en om de functies van de stad dichter naar de rivier te brengen. Zo ontstaat District U: een stoer, dynamisch woonwerkcluster op de overgang van stad, park en haven.

 • Floreskwartier

  Het Floreskwartier is gelegen aan de Floreslaan ter hoogte van het voormalige volkstuinencomplex en het tuincentrum in de Indische Buurt. Het plan betreft een nieuwbouwontwikkeling met 36 eengezinswoningen verdeeld over twee rijen aan de Floreslaan en de Surinamesingel.

 • Marathonweg-Noord (in voorbereiding)

  Eén van de ontwikkellocaties waar nog plek is om circa 250 woningen te bouwen, is in Vlaardingen-West tussen de Floris de Vijfdelaan en de A20. Langs de Marathonweg-Noord ligt nu nog een grotendeels braakliggend terrein: een mooie kans om appartementen en grondgebonden woningen in de bestaande stad te realiseren.

 • Nieuwbouw Nieuwstraat

  De gemeente Vlaardingen heeft in 2020 met de Vlaardingse projectontwikkelaar Van Zanten Bouw de eerste stappen gezet voor de bouw van een kleinschalig appartementencomplex aan de Nieuwstraat. Het voormalige bedrijfspand van Hosman Frères wordt daarbij gesloopt om plaats te maken voor 16 appartementen met eigen parkeerplaatsen.

 • Park Hooglede

  Park Hooglede in de wijk Holy is helemaal verkocht. De laatste fase wordt op dit moment gebouwd. Daarmee is de wijk met in totaal circa 225 nieuwbouw woningen helemaal klaar.

 • Park Vijfsluizen

  Aan de oostkant van Vlaardingen ligt een verrassend gebied, vol bomen en weelderig groen: Park Vijfsluizen. Dit terrein was jarenlang in gebruik als sportpark van Shell. Nu ontwikkelt Heijmans het tot een duurzame, autoluwe woonwijk. Met 400 duurzame, toekomstbestendige woningen en appartementen in het groen en volop ruimte om buiten te spelen en ontspannen.

 • Van der Kooij Kethelweg

  Op de voormalige van der Kooij-locatie aan de Kethelweg wordt een nieuwbouwplan ontwikkeld met 16 appartementen en 21 grondgebonden woningen. De plannen worden momenteel verder uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Vlaardingen.

 • Zwanensingel (in voorbereiding)

  Er zijn plannen in voorbereiding om op deze plek in de wijk Holy tussen de 100 en 150 woningen te bouwen . De Nieuwe Vogelbuurt is en blijft volop in ontwikkeling.

 • Projecten gemeente Vlaardingen

  Op de projectenpagina van de gemeente Vlaardingen vindt u een totaaloverzicht van alle projecten in de wijken. Sommige projecten zijn van de gemeente, andere pagina’s gaan over projecten van andere organisaties waarin de gemeente een kleine rol heeft, zoals bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de buitenruimte na realisatie van het project.